Dodik: Osigurali smo da BiH igra s Rusijom, pobjeđujem na izborima; Putin: Neka jačaju patriotske snage u RS-u

Preporučujemo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik susreo se danas u Moskvi sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Kako javlja RTRS, Putin je Dodiku kazao da se nada da će jačati patriotske snage u bh. entitetu Republika Srpska. Putin je Dodiku je poželio uspjeh na izborima, poručivši da će to jačati saradnju RS-a i Rusije.

Dodik je rekao Putinu da njegova privrženost Dejtonskom sporazumu čuva RS.

– Za nas je uvijek važno da imamo prijatelje kao vi. Tačno je, imamo izbore ja sam se kandidovao za predsjednika RS-a, sve ankete govore da tu neće biti problema. Nadamo se dobrom rezultatu – kazao je Dodik.

Bilo je riječi i o prijateljskoj fudbalskoj utakmici Bosne i Hercegovine i Rusije, 19. novembra u Sankt Peterburgu, što je izazvalo burne reakcije u našoj državi, jer bi se meč trebao održati sa selekcijom zemlje koja je izvršila agresiju na Ukrajinu. Zbog toga je je Rusija suspendovana iz svih sportskih asocijacija u svijetu.

– Prije nekoliko dana osigurali smo da reprezentacija BiH igra utakmicu sa Rusijom, posebno sam ponosan što će se to desiti, iako dio zemlje nije bio za to – naveo je Dodik.

Putin je uzvratio da “sport treba da objedinjuje ljude, a ne da dijeli”.

– Zato je to važno – rekao je Putin tokom sastanka koji je još u toku.

Najnovije

Turskoj prijeti i snježna oluja, Turkish Airlines otkazao više od 230 letova

Loši vremenski uvjeti, uključujući snijeg i temperature ispod nule, ometaju napore spasilaca koji pokušavaju izvući ljude iz ruševina. Hladan i...