Dodik po ko zna koji put prijeti: ‘RS ide svojim putem’

Preporučujemo

Nakon što je Ustavni sud Bosne i Hercegovine ukinuo odredbe Deklaracije o ustavnim principima Narodne skupštine RS, te zaključke NSRS u vezi prenosa nadležnosti sa države na entitet RS u oblasti pravosuđa, poreza i odbrane, reagovao je Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine rekavši “da RS ide svojim putem” i da će “nastaviti raditi ono što misli da je najbolje za nju”.

“Ustavni sud BiH nema ništa sa deklaracijama i on bi samo trebalo da razmatra da li su zakoni BiH u skladu sa Ustavom”, dodao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Ustavni sud BiH je jedna “svaštarska institucija koja pokušava u svašta da se upetlja”.

“Meni to djeluje neozbiljno i potpuno izvan prava i Ustava.

Deklaracija je akt, deklarativna saglasnost nekog organa, ali oni sebi daju sve za pravo i samo ako je nešto protiv RS – odmah imaju pravo na sve”, mišljenja je Dodik, piše RTRS.

Podsjećamo, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je ukinuo odredbe deklaracije o ustavnim principima Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), te zaključke NSRS u vezi prijenosom nadležnosti sa države na entitet Republika Srpska u oblasti pravosuđa, poreza i odbrane, potvrdio je danas predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić.

Najnovije

Tragedija kod Čitluka: Stablo palo i ubilo desetogodišnju djevojčicu

Desetogodišnja djevojčica T. D. iz mjesta Vidovići, općina Čitluk, poginula je jučer u mjestu Tepčić Polje kod Čitluka Kako je saopćeno...