- Advertisement -

Dodik: Podijeljena vlast znači užurbanu propast RS

Preporučujemo

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je patriotizam ključna riječ za opstanak srpskog naroda te istakao da je cilj vladajuće koalicije u RS mir i stabilnost.

– Ako nema patriotizma, ako niste odgovorni i lojalni svojoj zajednici, onda ni kao pojedinac ne možete da uspijete – kazao je Dodik u obraćanju na Skupštini Ujedinjene Srpske u Banjaluci.

Ključne riječi mir i stabilnost

Dodik je naveo da su mir i stabilnost danas ključne riječi u političkom životu i da svi oni kojima je to cilj mogu da računaju na političku podršku.

Poručio je da perspektiva nije nestabilno društvo.

– Nismo ovdje da rušimo, nego da gradimo i uvjeren sam da ćemo zajedno naći načina da naša mišljenja, različita ponekad, ujedinimo – rekao je Dodik.

Ističe i da RS, ali i Srbija, prolaze kroz teška vremena i izazove i da svijet danas nije isti kao što je bio prije deset godina.

– Moramo dobro razmisliti kako ćemo se dalje kretati i šta ćemo našem narodu ponuditi kao opciju. Ušli smo u deceniju koju su već na početku obilježili problemi, a neki od njih još traju – govori Dodik.

Ocjenjuje da se moraju zajednički tražiti odgovori i napraviti plan kako djelovati.

– Da biste imali snagu i moć da to provedete, moramo raditi zajedno. Te ideje su za društvo korisne ako ste vlast. Ako ste opozicija, sve vaše želje ostaju samo želje – rekao je Dodik.

Dijalog je jedino rješenje

Izrazio je uvjerenje da će se zajedničkim snagama pronaći način kako se odnositi prema svim napadima koje dolaze od “velikih i moćnih”.

– Moramo se boriti za naš način života, jezik, kulturu, vjeru, RS i naš narod gdje god da se on nalazi – rekao je Dodik.

Dodaje da RS ima teritoriju, stanovništvo i efikasnu vlast, te da je od ključne važnosti za njenu budućnost da li će nastaviti imati kompaktne institucije i jaku institucionalnu vlast ili će imati podijeljenu vlast.

– Podijeljena vlast znači užurbanu propast Republike. Zato se objedinimo oko naše zajedničke platforme, oko naših zajedničkih kandidata i bit ćemo pobjednici – ustvrdio je Dodik.

Predsjednik SNSD-a je ukazao da je dijalog jedino rješenje, te da je važno razgovarati o svim bitnim stvarima, kao što je povećanje plata, poboljšanje prava i položaj radnika i stvaranje uslova da ljudi ostaju u RS.

Čestitao je predsjedniku Ujedinjene Srpske Nenadu Stevandiću sedam godina uspješnog rada stranke, te izrazio nadu da će zajedničkim snagama nastaviti da se bore za RS.

Dodik je naveo i da su ove dvije političke partije zajedničkim snagama prošle težak period, te da su svi uspjesi dio zajedničkih napora.

– Da nismo predano radili, RS danas ne bi imala stabilnost – zaključio je Dodik, prenosi Srna.

(Vijesti.ba)

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Bečarević: BH-Gas se briše, a županije osnivaju novo preduzeće za projekat Južna interkonekcija

Stručnjak za gas i dobar poznavalac prilika na gasnom tržištu Almir Bečarević danas je upozorio javnost da se preduzeće...