Dodik ponovo u posjeti Rusiji

Preporučujemo

Predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik boraviće u Sankt Peterburg gdje će prisustvovati Međunarodnom bezbjednosnom forumu.

Na forumu učestvuju lideri i zvaničnici iz više od 120 zemalja kojima će se putem video linka obratiti i ruski predsjednik Vladimir Putin, piše RTRS.

- -

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Nenad Nešić kasno sinoć je objavio fotografiju iz aviona u društvu Milorada Dodika.

Podsjetimo, Dodik je ranije ovog mjeseca najavio svoje prisustvo na dva značajna događaja u Rusiji.

Krajem aprila planirao je učestvovati na bezbjednosnom forumu u Sankt Peterburgu, dok je za mjesec juni zakazano učešće na Sanktpeterburškom međunarodnom ekonomskom forumu.

Dodik je tada izjavio da će se aktivno uključiti u bezbjednosni forum, koji predstavlja 12. Međunarodni susret visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbjednosti, a koji će se održati od 23. do 25. aprila.

- -

Također, predsjednik RS-a planira posjetiti Sankt Peterburg u junu kako bi prisustvovao ekonomskom forumu, gdje se nada susretu sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom i drugim visokim zvaničnicima.

Dodik ističe važnost ovih foruma za jačanje saradnje i razmjene sa ruskim kompanijama, te kao priliku za upoznavanje sa svjetskim dostignućima u ekonomiji i bezbjednosti.

Najnovije

Kuda plovi taj broj: SDP u Mostaru ne zna ni šta bi sa sobom, a kamoli sa NiP-om, razgovaraju sa SDA, a žele “sve”

Članovi SDP-a rijetko znaju na čemu su. Možda bi oni i znali, ali kud plovi brod Nermina Nikšića, a...