Dodik prijeti i iz Pariza: Ako Schmidt interveniše u vezi imovine, RS će proglasiti nezavisnost

Preporučujemo

– Ukoliko Christian Schmidt interveniše u vezi sa imovinom, RS neće imati drugi izbor osim da brani svoj status tako što će proglasiti nezavisnost – zaprijetio je predsjednik ovog bh. entiteta tokom boravka u Parizu.

Dodik se u glavnom gradu Francuske sastao sa nekoliko tamošnjih senatora.

- -

– Mi smo danas razgovarali sa ljudima koji žele to da čuju, što baš i nije uobičajeno. Zahvalan sam ovoj grupi senatora, koji su iz različitih političkih partija, jer su željeli da čuju o situaciji i imali su određeno mišljenje o tome.

Oni će uskoro doći u BiH i tamo će razgovarati sa drugim faktorima. Mi smo iznijeli svoje vizure i rekli da BiH treba da se vrati na Ustav, da se prestane sa intervencionizmom i da se stranci povuku – kazao je Dodik za RTRS .

Dodik je naglasio kakvu ulogu ima Francuska u pogledu situacije u Bosni i Hercegovini i posljednjih odluka visokog predstavnika Schmidta.

– Znamo da je Francuska u procesu međunarodnog pregovaranja vezano za Schmidtovu namjeru da donese posljednje odluke, bila protiv i mi to cijenimo. To njeno protiv nije bilo dovoljno, jer se radi o drugim velikim zemljama koje su bile za i koje imaju svoje stavove – naglasio je Dodik.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...