Dodik razgovarao sa Dragičevićem, Davidov slučaj preuzima Kostrešević

Preporučujemo

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, razgovarao je danas sa Davorom Dragičevićem, ocem nastradalog Davida, potvrđeno je “Nezavisnim” u kabinetu predsjednika.

Iz kabineta je potvrđeno da je sa Dragičevićem postignut dogovor da slučaj smrti njegovog sina Davida preuzme Siniša Kostrešević, načelnik Uprave kriminalističke policije RS.

Predsjednik Republike je izrazio spremnost da u skladu sa svojim ustavnim ovlaštenjima pomogne porodici Dragičević. Jedan od zahtjeva Davora Dragičevića, a uvaženi su svi,  bio je da se odredi novi operativni tim policije Republike Srpske koji će voditi istragu o okolnostima kako je stradao njegov sin.

Tokom razgovora je konstatovano da je nedopsutiva politizacija ovog slučaja,  i da svi koji imaju skrivene namjere,  a bave se ovim slučajem,  stoje na putu rasvjetljavanja pune istine o tome kako je stradao David Dragičević.

Na Facebook stranici “Pravda za Davida”, Dragičević je napisao da su predsjednik i on razgovarali kao dva roditelja i da su na istoj strani.

U postu je objavio i dokument koji potvrđuje da istragu preuzima Kostrešević.

U dokumentu stoji i da se Kostrešević zadužuje da ostvari svakodnevnu komunikaciju sa Davorom Dragičevićem, ocem nastradalog Davida.

Prema informacijama sa društvenih mreža u subotu, 21. aprila, planiran je veliki skup podrške u 18 sati na Trgu Krajine u Banja Luci.

Najnovije

Novi šef Misije BiH pri EU: Protiv države, negator genocida, zagovornik otcjepljenja RS-a…

Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine novi šef Misije BiH pri Evropskoj uniji bit će Obrad Kesić, vjerni kadar predsjednika bosanskohercegovačkog...