Dodik razgovarao sa Dragičevićem, Davidov slučaj preuzima Kostrešević

Preporučujemo

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, razgovarao je danas sa Davorom Dragičevićem, ocem nastradalog Davida, potvrđeno je “Nezavisnim” u kabinetu predsjednika.

Iz kabineta je potvrđeno da je sa Dragičevićem postignut dogovor da slučaj smrti njegovog sina Davida preuzme Siniša Kostrešević, načelnik Uprave kriminalističke policije RS.

- -

Predsjednik Republike je izrazio spremnost da u skladu sa svojim ustavnim ovlaštenjima pomogne porodici Dragičević. Jedan od zahtjeva Davora Dragičevića, a uvaženi su svi,  bio je da se odredi novi operativni tim policije Republike Srpske koji će voditi istragu o okolnostima kako je stradao njegov sin.

Tokom razgovora je konstatovano da je nedopsutiva politizacija ovog slučaja,  i da svi koji imaju skrivene namjere,  a bave se ovim slučajem,  stoje na putu rasvjetljavanja pune istine o tome kako je stradao David Dragičević.

Na Facebook stranici “Pravda za Davida”, Dragičević je napisao da su predsjednik i on razgovarali kao dva roditelja i da su na istoj strani.

U postu je objavio i dokument koji potvrđuje da istragu preuzima Kostrešević.

- -

U dokumentu stoji i da se Kostrešević zadužuje da ostvari svakodnevnu komunikaciju sa Davorom Dragičevićem, ocem nastradalog Davida.

Prema informacijama sa društvenih mreža u subotu, 21. aprila, planiran je veliki skup podrške u 18 sati na Trgu Krajine u Banja Luci.

Najnovije

Dodik: Očekujem dvotrećinsku većinu u NSRS prilikom usvajanja Deklaracije

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da očekuje dvotrećinsku većinu prilikom usvajanja u Narodnoj skupštini RS, Deklaracije...