Dodik razotkrio Izetbegovića: Sve sam s njim dogovorio za objekt UIO, sad napada Trojku koja rješava njegove bljuvotine

Preporučujemo

Vijeće ministara BiH jučer je donijelo Odluku o izmjenama i dopuni Odluke o odobravanju projekta nabave i izgradnje objekata za regionalne centre i Centralni ured Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH) i rekonstrukcije graničnih prijelaza. Ukupna vrijednost nabavke koja će biti realizirana u 2023. godini je blizu 70 miliona KM.

“Ovom odlukom iz budžeta UIO-a BiH za 2023. godinu osigurana su nedostajuća sredstva u iznosu od 31.500.000 KM za nabavku i opremanje objekta za Centralni ured i Regionalni centar Banja Luka, tako da ukupna vrijednost nabavke koja će biti realizirana u 2023. godini iznosi 69.400.000 KM. Od toga je za nabavku građevinskog objekta planirano 67.500.000 KM, a za nabavku opreme 1.900.000 KM”, saopćen o je.

- -

Odluka je naišla na negodovanje opozicije i u FBIH i u RS. Iz SDA optužuju stranke Trojke, po ustaljenoj mantri koju ponavljaju mjesecima, da su popustile Dodiku, dok iz RS govore kako je to bio način da dođe do deeskalacije političke krize.

Stranka demokratske akcije saopćila je kako smatra da je sastanak Trojke, SNSD-a i HDZ-a održan preksinoć u Sarajevu nova u nizu obmana javnosti, čiji je jedini rezultat, kako kažu, pokušaj spašavanja Milorada Dodika od sankcija.

Dodik se oglasio se danas na Twitteru tim povodom i pojasnio kako je zapravo priču o prostorijama UIO u Banjoj Luci dogovorio sa Bakirom Izetbegovićem.

“SDA je uvela mafiju u obavještajni sektor koja je trebalo da im, prije svega, služi za obračun s Republikom Srpskom. Prilikom formiranja vlasti na nivou BiH bilo nam je važno da se taj pritisak na RS skloni, a to je bilo moguće jedino ako izbacite SDA. To smo i uradili. A Bakir Izetbegović je običan prevarant i lažljivac na dnevnom nivou.

- -

I juče ponovo slušam SDA, koja ponovo laže i petlja u vezi s izdvajanjem sredstava za kupovinu prostora za UIO u Banjoj Luci, a u suštini Trojka sada čisti njihove laži. Prije oko 10 godina sa SDA i Izetbegovićem dogovoreno je da se za potrebe UIO prave regionalni centri u Mostaru i Sarajevu, a da se u Banjoj Luci pravi centrala UIO i regionalni centar”, naveo je Dodik.

On kaže da je tada za taj posao odobreno 56 miliona KM.

“Dio tog novca, 20 miliona KM, oni su potrošili za izgradnju nekog graničnog prijelaza i nikad ga nisu vratili na stavku da se u Banjoj Luci to završi. Kad je trebalo o tome odlučivati, onda su prihvatili hajku koju je ovdje napravila opozicija.

I u Mostaru i u Sarajevu su izgradili i isplatili te regionalne centre, a osporava se samo Banja Luka. Sada SDA napada Trojku koja pokušava da to riješi. Stvarno treba da budete morbidni ili da budete loš čovjek bez ikakvog karaktera, kakav je Izetbegović, koji je jedno govorio, slagao, a sada napada druge koji rješavaju njegove bljuvotine”, naveo je Dodik.

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...