DODIK RIGA VATRU NA INZKA: “Bosnom i Hercegovinom ne može više da upravlja međunarodni protektor. Svi moraju da shvate…”

preporučujemo

…a će sve naredne reakcije Republike Srpske biti samo odgovor na nelegitimno i uzurpatorsko ponašanje odlazećeg visokog predstavnika i dijela međunarodne zajednice.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da se BiH može vratiti u ranije stanje samo ako se povuče nelegitimna odluka o dopuni Krivičnog zakona koju je nametnuo Valentin Inzko, a koja je dovela u pitanje opstanak BiH.

Dodik je naglasio da je za ovu odluku Inzka opštepoznato da ne postoji podrška ni u međunarodnoj zajednici na šta upućuje i posljednje zasjedanje Savjeta bezbjednosti UN-a.

– BiH ne može više da upravlja međunarodni protektor. Svi treba da znaju da Republika Srpska nikada nije preduzimala radikalne poteze. Reagovali smo samo zbog pritisaka i prijetnji u odbrani svog opstanka i očuvanja Republike Srpske koja je politička realnost, a koju neki poput Incka i njegovih međunarodnih mentora uporno pokušavaju da diskvalifikuju. E, to neće moći jer je narod i rukovodstvo Republike Srpske odlučno u odbrani svog identiteta a protiv bilo kakvog protektorata koji ne postoji nigdje u Evropi, samo u BiH – istakao je Dodik.

On je poručio da svi moraju da shvate da će sve naredne reakcije Republike Srpske biti samo odgovor na nelegitimno i uzurpatorsko ponašanje odlazećeg visokog predstavnika i dijela međunarodne zajednice.

Najnovije

DIJELE ISTOG NEPRIJATELJA: Komšić, Osmani i Đukanović se sastali u New Yorku

Povodom Generalne skupštine UN-a u New Yorku ovih dana borave lideri zemalja iz cijelog svijeta. Kao što je poznato,...