- Advertisement -

Dodik: Rusija ima pravo da kaže da ne želi BiH u NATO-u

Preporučujemo

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) ponovo se danas osvrnuo na jučerašnja dešavanja – odluke Ustavnog suda BiH, te posjetu ministrice vanjskih poslova Velike Britanije Liz Truss.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio je jučer odluku da ukida pojedine odredbe akata iz prenosa nadležnosti sa BiH na entitet RS koje je donijela Narodna skupština RS.

Lider SNSD-a danas poručuje – ‘ništa nije poništeno’.

– Ustavni sud BiH je inkvizicija, to je sprdačina po pitanju prava. Oni nisu jučer ništa poništili, to je politička odluka. To je ponovo okršaj sa RS. I jučer sam ministrici Liz Truss rekao da našu volju oko toga neće moći skršiti – naveo je Dodik.

Ponavlja da će izbora biti, da će se sredstva osigurati, bez upliva stranaca.

– Intervencionizam stranaca u izborima neprihvatljiv, šta imaju ambasade s tim da li je Savjet ministara donio odluku ili nije, ko su oni da se referiraju na to da li je to ispravno ili nije, gdje ima zemlja na svijetu gdje ambasador može tako da se ponaša, nigdje – govori Dodik.

Jučer mu je, kako kaže, misnistrica Truss rekla da su došli da u BiH ostanu dugo, pa se pita ko ih je zvao.

Truss je, dodaje, ljutito napustila sastanak s njim jer nije čula ono što je željela, nakon što joj je “saopštio da je BiH propala država”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Hadžić o rastu kamatnih stopa: Svijet se nalazi pred izborom, obuzdati inflaciju ili izazvati novu recesiju

  Nema dileme – svijet se nalazi pred izborom, nalazi se na raskrsnici, koja ima samo dva puta. Prvi je...