Dodik sarkastično odgovorio na tvrdnje da se sastao sa Schmidtom: Crnadak je vodio zapisnik

Preporučujemo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, komentarišući navode o njegovom sastanku s visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom, rekao je da potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak, koji je te tvrdnje i iznio, ima poseban status kod Amerikanaca.

Dodik je rekao da je Crnatkova tvrdnja da se sastao sa Schmidtom “potpuna laž”.

“Da, to je bio Crnadak, on je vodio zapisnik kada sam ja bio sa Schmidtom”, sarkastično je rekao Dodik.

Dodik je naglasio da ne može komentirati, kako kaže, “najobičnije laži”.

“Ako je ovo vrijeme obilježeno ičim, onda je to da me Schmidt stalno proganja da se nađemo, uporno govorimo: ‘Nisi legitiman, nećemo mi to'”, rekao je Dodik.

Dodik je podsjetio da se sa Schmidtom službeno susreo 2010. godine kada je bio njemački savezni ministar i tada nije ni bio imenovan za visokog predstavnika.

“Kakvi su to mozgovi koji tako nešto izjednačavaju? Crnadak je potpuni lažov. Pogledajte zapisnike i vidite kakav je status Crnatka kod Amerikanaca. Kaže: ‘Samo njega ne dirajte, on je najbolji za nas’”, rekao je Dodik.

Podsjećamo, šef Kluba PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak je objavio, kako tvrdi, detalje dogovora visokog predstavnika Christiana Schmidta i predsjednika entiteta Milorada Dodika. Ranije je to i najavio kada je iznio tvrdnje da su se tajno sastali.

“Informacije poput ove, koju sam nedavno dobio, inače ne puštam u javnost. Međutim, za razliku od brojnih drugih, ova informacija nije paušalna, sastoji se od konkretnih stvari, provjerljivih u veoma kratkom roku”, kazao je Crnadak.

Najnovije

Netanyahu: Ovo je početak kraja Hamasa

Izraelski premijer kaže da su se proteklih dana desetine boraca Hamasa predali izraelskim snagama. - Oni polažu oružje i predaju...