Dodik: Zašto je Džaferoviću ukazano onakvo gostoprimstvo u Bijeljini, to pokazuje da se nisko palo

preporučujemo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nezadovoljan je načinom kojim je član Predsjedništva Šefik Džaferović (SDA) danas dočekan u Bijeljini. Smatra da Džaferović nije zaslužio dobrodošlicu.

Dodik je komentarisao susret Džaferovića i gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića iz opoziciong SDS-a. Govorio je o tome zašto član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda nije zaslužio dobrodošlicu.

“Ova posjeta Džaferovića je još jedan pokazatelj koliko nisko se palo. Nije sporno da posjeti bošnjačku zajednicu, ali doći u lokalnu zajednicu s takvim gostoprimstvom je sasvim nova praksa. Pogotovo u uslovima kada je Džaferović izbjegao da kao svjedok zločina, a bio je dužan da to spriječi, to nije radio prema ljudima Vozuće”, tvrdi Dodik.

Pozvao se na navodni policijski zapisnik za kojeg je istakao da je u njemu sadržano to da je Džaferović bio svjedok zločina.

“Postoji zapisnik policije, njegove policije, jer je on bio načelnik centra u Zenici, u kojem se kaže da je Džaferovića, putujući tuda nekud, zaustavila grupa mudžahedina, koji su ispred njega odsjekli glave srpskim zarobljenicima, a da on nije ni reagovao. Čak nije ni prijavio takvo nešto”, rekao je.

Za njega je moralno pitanje način na koji je dočekan Džaferović. Smatra da se time, kako je izjavio, ponižavaju žrtve i saharanjuje njegova odgovornost. Razgovore u Bijeljini je nazvao “ushićenim”.

Džaferović se tokom posjete zahvalio gradonačelniku Petroviću na onome, kako je poručio, čini za povratnike. Ocijenio je da tako trebaju postupati i drugi političari.

 

Pročitajte:  Bursać u šoku nakon Dodikovih tvrdnji: Tvojih riječi će se sramiti pet budućih generacija

Najnovije

SBiH: Svi rudari trebaju biti uposlenici Elektroprivrede koja ne treba da kupuje ugalj od rudnika čiji je vlasnik

Glavni odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici u Tuzli, osim što je izabrao novo...