Dogradnja najstarije osnovne škole u Novom Gradu “Behaudin Selmanović” u Briješću privedena kraju

Preporučujemo

Dogradnja najstarije osnovne škole na području općine Novi Grad “Behaudin Selmanović” u Briješću privedena je kraju.
Inače, nakon što je završena školska 2021/2022. godina, Općina Novi Grad Sarajevo započela je sa realizacijom projekta proširenja objekta jedne od najstarijih osnovnih škola na području općine Novi Grad, škole “Behaudin Selmanović”.
“Od drugog polugodišta ove školske godine učenici će na raspolaganju imati nove i opremljene učionice, novi prostor biblioteke, ulazni hol i nove prostorije za pedagoga škole.
Osim toga obnovljen je dio starih učionica, a početkom nove građevinske sezone planirani su i radovi na vanjskom uređenju. Realizacijom projekta dogradnje škole nastavni proces u velikoj mjeri biće olakšan, a uslovi za školovanje i odrastanje novih generacija bolji i ljepši.
Novo lice Novog Grada!”, objavio je  na svom Facebook profilu načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

 

Škola je počela sa radom davne 1945. godine, a danas ima više od 500 učenika. Problem koji je imala je nedostatak prostora za održavanje nastave, za potrebe biblioteke i ostalih sadržaja.

Školski objekat nije namjenski pravljen, a iznjedrio je mnoge generacije. Prije 43 godine, tačnije 1979. godine rađena je rekonstrukcija nadogradnje četiri učionice i nekoliko kancelarija. Međutim, to je vremenom postalo nedostatno.

Najnovije

Svi pričaju o novoj ukrajinskoj protuofanzivi, ali gdje će se desiti

S ruskom iscrpljujućom istočnom ofenzivom koja se navodno bliži kulminaciji, pozornost se ponovno usmjerava na planiranu protuofanzivu Ukrajine, za...