Dolazak u mrtvačnicu uništio Ahmeda iz Sirije: Srce mi puca, za ruku sam držao mrtvog unuka koji je stradao u zemljotresu

Preporučujemo

Ahmed Idris, sirijski izbjeglica, oplakuje 25 članova porodice!

Izgubio ih je u katastrofalnom zemljotresu koji je prije nekoliko dana pogodio veći dio Turske i Sirije. U zemljotresu je, prema trenutnim podacima, stradalo više od 16.000 ljudi. Među njima su i članovi Ahmedove porodice.

Nekoliko godina prije strašnog potresa porodica Idris napustila je ratnu Siriju u nadi za pronalaskom mira i boljeg života. No, nisu ni slutili da će ih još strašnija sudbina dočekati!

  • Bježali smo od rata, sudbina nas je pronašla – kazao je Ahmed.

U ratom zahvaćenom području Saraqib u Siriji, prije 10 godina, on je izgubio većinu članova svoje porodice, što ga je navelo da traži spas negdje drugo.

Zemljotres koji je pogodio Siriju donio je dodatnu žalost narodu koji je 12 godina prolazio kroz strahote rata.

Za Ahmeda je jučerašnji dan bio posebno težak: morao je posjetiti mrtvačnicu i vidjeti tijela svoje stradale porodice.

  • Srce mi puca. Nisam mislio da bi se ovakvo nešto moglo dogoditi – kazao je nesretni Sirijanac držeći za ruku mrtvog unuka.

-Izgubio sam kćerku, dva njena sina – mislim na moje unuke, porodica svekra moje kćerke, svekrva moje kćerke i sinove – od kojih je jedan imao djecu, veliku porodicu i nekoliko sinova. Ukupno 25 članova porodice – kazao je Ahmed.

  • Pobjegli smo od rata, a pogledajte sudbinu koja nas je sada zadesila, došli smo ovdje kako bismo pronašli utočište za djecu, ali na kraju sudbina nas je ipak stigla – u suzama je kazao Ahmed.

Ovo je bio najsmrtonosniji zemljotres u posljednjoj deceniji.

Spasioci u Turskoj i Siriji i dalje tragaju za žrtvama koje su zarobljene ispod ruševina.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je najavila da će broj poginulih porasti i dosegnuti ukupan  broj od 20.000 žrtava ovog strašnog zemljotresa.

Najnovije

Predsjednica Evropskog parlamenta poručila Krišto: Sankcije Rusiji i Bjelorusiji provedite do kraja

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, jučer i danas boravi u Briselu gdje će obaviti niz sastanaka...