Dom naroda Parlamenta FBiH danas će raspravljati i o zakonu o liječenju neplodnosti

Preporučujemo

Iz Doma naroda Parlamenta Federacije BiH za danas je najavljen nastavak 22. redovne sjednice, prekinute 10. maja, te 19. vanredne. Među više od 20 preostalih tačaka dnevnog reda 22. redovne sjednice, najviše je izvještaja o poslovanju i radu za 2016. godinu.

Delegati bi tako trebali raspravljati i o Izvještaju o izvršenju Programa rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH za 2016, te izvještajima o radu za 2016. Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Agencije za bankarstvo, Izvještaju VSTV-a, o stanju poljoprivrede u Federaciji, ali i o poslovanju dioničkog društva BH Telecom za pomenutu godinu. Tu su i izvještaji o poslovanju JP Međunarodni aerodrom Sarajevo, o finansijskoj reviziji Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba – Bakovići, o radu Fonda za zaštitu okoliša, o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH, o radu Sarajevoputeva, BH gasa, JP Željeznice FBiH…

- -

Dom bi se trebao odrediti i o strategijama o dugu i zaduženju, razvoju drvne industrije, razvoju industrije građevinskog materijala, te metalnog i energosektora, ali i nizu izvještaja o zaduženju Federacije po osnovu emisije terzorskih zapisa i obveznica.

Na vanrednoj sjednici delegati bi trebali raspravljati o izmjenama Zakona stečajnom postupku, prijedlozima zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom i zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji BiH, te nacrtima izmjena i dopuna Zakona o deviznom poslovanju i zakona o slobodnim zonama u ovom entitetu, piše Oslobođenje.

Na predloženom dnevnom redu vanredne sjednice je i pet prijedloga odluka o prihvatanju zaduženja i to uglavnom za realizaciju projekata koridora 5c kod Evropske investicijske banke (EIB), Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj (KFAER) i OPEC Fonda za međunarodni razvoj (OFID).

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...