Donald Trump pozvao na ukidanje američkog Ustava

Preporučujemo

Bivši američki predsjednik Donald Trump pozvao je na ukidanje Ustava kako bi se poništili izbori 2020. i vratio na vlast, nastavljajući svoje negiranje izbora i promociju teorija zavjere.

“Odbacujete li rezultate predsjedničkih izbora 2020. i proglašavate pravog pobjednika ili imate nove izbore? Ogromna prevara ove vrste i razmjera dopušta ukidanje svih pravila, propisa i članova, čak i onih koji se nalaze u Ustavu”, napisao je Trump u objavi na društvenoj mreži Truth Social.

Trumpova reakcija uslijedila je nakon objave internih e-mailova kompanije Twitter koji pokazuju da se u toj mreži raspravljalo o tome treba li dozvoliti objavu priče New York Posta o materijalima nađenim na laptopu Huntera Bidena, sina aktuelnog američkog predsjednika Joea Bidena.

On je optužio velike tehnološke kompanije za blisku saradnju s demokratima.

“Naši veliki Osnivači nisu željeli i ne bi oprostili lažne i lažirane izbore”, napisao je, prenosi CNN.

Glasnogovornik Bijele kuće Andrew Bates rekao je da su Trumpove izjave “anatema za dušu naše nacije i da ih treba univerzalno osuditi”.

“Ne možete voljeti Ameriku samo kad pobjeđujete. Američki Ustav je sveti dokument koji više od 200 godina garantuje slobodu i vladavinu prava u našoj velikoj zemlji. Ustav okuplja američki narod, bez obzira na stranku, i izabrani čelnici polažu zakletvu da će ga se pridržavati”, rekao je Bates u izjavi.

Najnovije

Mostar: Tijelo državljanina Malezije koji je skočio sa Starog mosta u Neretvu još nije pronađeno

Tijelo državljanina Malezije koji je sa Starog mosta u Mostaru prošlog utorka skočio u Neretvi i nije isplivao, uprkos...