Dr. Cerić: Izraelski ambasador Gendler u službi aparthejda u Bosni, Dodika i Čovića povedite doma u Izrael, u Bosni su samo štetoćina

Preporučujemo

Zanimljiv komentar napisao je na svom Facebook profilu bivši poglavar Islamske zajednice u BiH dr. Mustafa Cerić, nakon što je jutros objavljena vijest da “država Izrael pozdravlja nedavne ohrabrujuće akcije koje su poduzele institucije Bosne i Hercegovine u cilju zaštite jevrejske zajednice i njenog položaja u zemlji”.
“Eve ga i izraelski ambasador u Tiranu Noa Gal Gendler, zadužen za Bosnu, ima što-šta reći o izbornom zakonu u našoj zemlji. Očekivali smo da se ambasador Gendler založi za antigenocidnu politiku u Bosni jer nakon Holokausta zakletva “Nikad Više” pagažena je upravo u Bosni. No, očito je da je politički interes čorav. Posebno kad ga zasljepljuju Dragan Čović i Milorad Dodik pred zidom plača u Jerusalemu sa jarmulkom ili kipom na glavi. Jer licmjerju nema kraja! Ništa novo, šejtan se pretvara u tisuću i hiljadu likiva da laž njegova dobije prođu ne samo i Izraelu već svuda u svijetu. Ali, u laži su kratke noge – poručuje reis Cerić.
Kako kaže, “očekivali smo od ambasadora Gendlera da se založi za primjenu odluke Sejdić-Finci Europskog suda za ljudska pravo. Ali, to ambasadora Gendlera ne zanima jer izraelska islamofobija je jača od judofilije u Bosni”.
“Šta Izrael ima od prava Jakuba Fincija u odnosu na ono što Izraelu nude dvojica fašista u Bosni Dragan Čović i Milorad Dodik? Nema ništa! A od Čovićevog i Dodikovog političkog licmjerja IIzrael ima trenutni osjećaj moći, koja nema nikakvog smisla osim da se miješa u bosanska unutrašnja pitanja. Jadno je i bijedno na šta je izraelska politika spala da ju brane dvojica negatora genocida i udruženog zločinačkog poduhvata nad Bošnjacima/Bopsancima, genocida kojeg je utvrdio i osudio međunarodni sud pravde u Haagu. Unatoč tome, mi u Bosni suspjećamo s sa žrtvama Holokokausta jer rugati se jevrejskim žrtvama Holokausta je isto što i rugati se bosanskim žrtvama Genocida.
Ambasadore Gendler, to vam ne služi na čast, niti je to ono što od vas očekuju jevrejske žrtve Holokausta – piše dr. Cerić.
Poručuju V.E. Ambasadoru da ako je “ipak zaljubljeni u fašizam Dragana Čovića i Milorada Dodika, povedite ih doma u Izrael”.
– Mogu vam biti od koristi. Namo ovdje u Bosnu su samo štetoćina. Upamtite, oni kuju zavjere protiv vas, ali Svevišnji Allah kuje zavjere protiv njih da ih opameti. Zato ostavi ih, oni će polahko doći do pameti. Ako Bog da! – poruke su dr. Cerića.

Najnovije

SNSD-ovi kandidati treći put zaredom izgubili Banju Luku

  Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za pojedinačnu funkciju je, na upravo završenim Općim izborima, ponovo izgubio Banju Luku, nekadašnji "bastion"...