Dragan Bjelogrlić: Mladima smo ostavili Srbiju punu straha i poniženja

Preporučujemo

Na današnjim, petim po redu protestima u Beogradu koji nose naziv “Srbija protiv nasilja” svoja obraćanja imali su srbijanski glumci, koji su, kako su naveli, posljednjih dana bili meta napada i vrijeđanja od predstavnika vlasti.

Među onima koji su se obratili bio je i slavni glumac Dragan Bjelogrlić. Posebno se obratio srbijanskoj omladini.

– Mislim da nas danas ima više nego ikad, danas želim posebno da se obratim mladosti Srbije. Prije mesec dana zadesila nas je tragedija kakvu naš narod ne pamti, tuga za mladim izgubljenim životima trajaće dugo i vjerovatno je nikada nećemo preboljeti, i ne treba. Sve nesreće i zlodjela koje smo činili sebi i drugima skupili su se u tu jednu gorku koja je pala na ta nedužna bića koja nikada nikom ništa nažao nisu učinila. Ako postoji dno, tog dana smo ga dotakli. Ali, to što ste vi mladi izašli na ulice sa porukom da više nećete da živite u ovom oboljelom društvu daje nadu da ćemo se sa tog dna možda podići, naveo je glumac Dragan Bjelogrlić i dodao da “smo mladima ostavili Srbiju punu straha i poniženih ljudi”.

Najnovije

Smajić očitao lekciju Forti: Služeći interesima Srbije i Hrvatske ugrožavate suverenitet vazdušnog prostora i sigurnost BiH!

Delegat Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Džemal Smajić izrazio je...