Dragan Čović dobio i bistu

Preporučujemo

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović dobit će i bistu. Nakon počasnog doktorata zagrebačkog sveučilišta i porodičnog grba, koji su mu upotpunili kolekciju bižuterije, predsjednik HDZ-a BiH moći će se pohvaliti umjetničkim prikazom svoga lika, za što je zaslužan Stjepan Skoko, bivši dekan širokobriješke Akademije likovnih umjetnosti.

Skoko ne samo što je potvrdio autentičnost fotografije dostupne na društvenim mrežama, na kojoj je “skulpturalni, trodimenzionalni prikaz” Čovića, nego je fotografirao rad u završnoj fazi te objasnio kontekst nastanka, piše Index.

- -

– Nije narudžba, to je moj projekt deset hrvatskih velikana i tri prijatelja. S Čovićem sam počeo – rekao je Skoko, pojašnjavajući da je Čović među velikanima.

– Znači prvi hrvatski velikan, a ostalo je tajna kako će se razvijati projekt s obzirom na to da je to moj projekt, nije državni, ničiji. To je serija portreta po mogućnosti s klasičnim materijalima, tradicionalnim, recimo bronza, kamen, ali ne znam gdje će me odvesti. Ima mogućnosti i novih materijala. Čović je tu negdje, portretski pri kraju – govori.

Dodao je da i Čović zna za nastanak djela, jer su kontaktirali, te da ćemo znati je li Čović zadovoljan, tek pošto rad bude gotov.

Najnovije

Helez: Neće biti dozvole za helikopter iz Srbije, OSBIH imaju bolje!

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez se putem društvenih medija osvrnuo na aktuelnu temu upotrebe helikoptera iz Srbije...