DRAGAN ČOVIĆ I NOGAMA I RUKAMA BRANI GORDANU TADIĆ: “‘Političko Sarajevo’ atakuje na Tužilaštvo, to je neprihvatljivo, zamolio sam Schmidta da OHR djeluje”

preporučujemo

Dragan Čović se prije nekoliko dana sastao s novim visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom. Razgovaralo se o funkcioniranju BiH, konstitutivnosti naroda i brojnim drugim temama.

 

– Ne smijemo pustiti u tome da dobijemo novi Izborni zakon. Međunarodni čimbenici su bili svjedoci potpisivanja toga sporazuma sa SDA i moramo nastaviti inzistirati da se on provede u djelo – rekao je Čović za RTV Herceg-Bosnu.

Čović, također, nije krio da je iskoristio priliku da Schmidtu podvuče kako po njemu ne janjavaju napadi iz “političkog Sarajeva” koje atakuje na Visoko sudsko tužilaštvo vijeće BiH, Sud BiH… što je neprihvatljivo u demokratskom društvu. Stoga je zamolio novog visokog predstavnika da OHR djeluje dok ne bude kasno za neke stvari.

Pogledajte cijeli prilog RTV-a HB.

 

 

 

Najnovije

Dodik uputio poruku Izetbegoviću i Zvizdiću: To je strašna uvreda RS i srpskom narodu

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, obratio se prije početka Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Uputio je poruku Bakiru...