Dragan Mektić dogovorio prelazak u DNS

Preporučujemo

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine i dugogodišnji visoki kadar SDS-a Dragan Mektić, dogovorio je prelazak u Demokratski narodni savez (DNS), a kako saznaje Faktor, to će u narednim danima biti i ozvaničeno.

Mektić je jučer na svom Twitter nalogu napisao da je “najveći dio svog života posvetio SDS-u i sad uvidio da je to promašen put posvećen interesima određenih kriminalizovanih pojedinaca i da od sada traži treći put”.

Danas se obrušio i na odbor SDS-a u Prnjavoru, odakle i on dolazi, te naveo kako ga “vode ljudi koji 50 godina samostalno i neprikosnoveno odlučuju o svemu”, te dodao “zato smo i dotakli dno”.

U DNS-u za sada nisu željeli detaljno govoriti o ovom političkom transferu.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić je za Faktor samo kratko izjavio da mu je “drago što je Mektić prepoznao značaj trećeg puta, značaj sabornosti i sloge”.

– Mektić je prepoznao i potvrdio da u SDS-u vladaju tajkuni i interesi koji su iznad interesa Republike Srpske – dodao je Nešić.

Najnovije

Mađarski general-major preuzima upravljanje EUFOR-om u BiH

Ministar odbrane Mađarske Kristof Szalay-Bobrovniczky potvrdio je da će mađarski general-major Laszlo Sticz preuzeti upravljanje misijom EUFOR-a u Bosni...