Drama u Beogradu: Dojave o bombama na mostovima, tržnim centrima, stadionu i zoološkom vrtu

Preporučujemo

Nakon prijetećih dojava o postavljenom eksplozivu u beogradskim osnovnim školama, stigla je nova prijetnja – postavljene bombe na mostovima u Beogradu, u tržnim centrima, zoo vrtu, restoranima, željezničkoj stanici…

Kako se navodi, među lokacijama su Brankov most, Most Gazela, Novi željeznički most, Most na Adi, Pančevački most, Narodni muzej, Delta City, TK “Zmaj”, Ada Mall, Tržni centar Stadion, Tržni centar Konjarnik, Beogradski zoološki vrt, Javni akvarijum i tropikarijum, McDonald’s Bežanijska kosa (Partizanske avijacije, Beograd), Evrodom beogradski aerodrom, Glavna stanica Beograd, Predsjednikova kuća, Gradsko vijeće, svaka elektrana, svaki objekat za prečišćavanje vode i ruska ambasada.

Na adresu Tržnog centra Stadion u Beogradu stigla je dojava o podmetnutoj bombi, gdje je zakazana utakmica između Voždovca i Partizana u Super ligi Srbije.

“Partizan je u kontaktu sa FK Voždovac i nakon pregleda MUP-a Srbije i potvrde da se utakmica može odigrati nastavit ćemo sa utvrđenim aktivnostima za danas”, naveo je Partizan u kratkom saopštenju, prenosi NovaS.

Agenciji Beta je u MUP-u Srbije potvrđena ova informacija i rečeno da je pregled u toku.

Prethodno je u 21 osnovnu školu, prije početka popodnevne smjene, stigla dojava o bombama. Email sa obavještenjem je poslat sa iste adrese, kao i jutros kada je ista poruka stigla u 97 osnovnih škola.

 

Zbog dojava je otkazana i nastava u popodnevnoj smjeni u većini škola, a nastava će se odvijati online.

 

Podsjećamo, veliki broj osnovnih škola u Beogradu, njih 97, kao i pojedine srednje škole, jutros je dobilo dojave o bombama. Nakon detaljnih provera većine škola, utvrđeno je da su dojave bile lažne.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu intenzivno istražuju ove slučajeve, a u rad je uključeno i Posebno odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Zbog velikog broja dojava o bombama svi raspoloživi kapaciteti kontradiverzionih jedinica MUP-a angažovani su na pregledu objekata i ustanova na čije su adrese upućene dojave, koje su do sada sve bile lažne i kako se sumnja usmjerene na izazivanje panike i uznemirenja građana, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Najnovije

Filmska potjera u BiH: Poznati prevarant policiji bježao 20 sati

Nedžad Velić (33) iz Cazina, za kojim je raspisano 13 potraga za razbojništvo i prevare, uhapšen je u Potkrajevima,...