Drama u Zagrebu: U centru grada eksplodirao “zvončić”, povrijeđen radnik

Preporučujemo

U centru Zagreba je došlo do povrede radnika nakon što je eksplodirao projektil zaostao iz srpskog napada na Zagreb 1995. godine, prenosi Index.hr.

Povrijeđenom radniku je pružena ljekarska pomoć, a prema prvim informacijama riječ je o povredama ruke i prstiju. Riječ je o radniku iz Indije.

Eksploziju je navodno izazvao “zvončić” zaostao iz napada na Zagreb 1995. godine. Radi se o dijelu zabranjene kasetne bombe kojima su srpski agresori gađali Zagreb 2. i 3. maja 1995. godine kada je poginulo sedam građana.

Napad je naredio ratni zločinac i lider tzv. Republike Srpske krajine Milan Martić kao odmazdu za uspješnu operaciju Hrvatske vojske “Bljesak”.

“Danas oko 9 sati ujutro na gradilištu na trgu J. J. Strossmayera tijekom izvođenja radova došlo je do eksplozije, a tom je prilikom jedan od radnika ozlijeđen. Sve okolnosti događaja, kao i kvalifikacija ozljeda radnika, bit će poznati nakon policijskog uviđaja”, saopćili su iz policije.

Najnovije

Armin Berberović priznao krivicu na ročištu za određivanje pritvora

Večeras je održano ročište za određivanje pritvora Arminu Berberoviću koji je u petak u Sarajevu u saobraćajnoj nesreći ubio...