Dramatična potjera u Mostaru: Jurili razbojnike, pronašli samo BMW

Preporučujemo

U svega nekoliko trenutaka, trojica razbojnika u nedjelju naveče opljačkala su dvije benzinske pumpe “Petrol” u mostarskom naselju Željuša, a uslijedila je policijska potjera za banditima, tokom koje je pronađen samo napušteni BMW koji su koristili.

Policijskoj stanici Mostar Sjever prvo je, oko 21.30, prijavljeno da je opljačkan radnik pumpe “Petrol” te su na lice mjesta odmah izašli policajci i utvrdili da su u razbojništvu učestvovala tri maskirana lopova, koja su uz prijetnju pištoljem ukrala novac.

- -

Međutim, gotovo istovremeno policiji je prijavljeno da je opljačkana i radnica pumpe “Petrol” koja se nalazi preko puta pumpe broj 4857.

Posumnjali su policajci da je i tu pumpu opljačkala ista grupa, te saznali da su razbojnici BMW-om pobjegli prema sjeveru, odnosno prema Konjicu.

– Odmah su o svemu upoznate policijske patrole na terenu, koje su vrlo brzo primijetile to vozilo i uključile se u potjeru za njim. U saradnji s pripadnicima PU Konjic, pripadnici PU Mostar su to vozilo oko 22.25 pronašli napušteno na lokalitetu Glodnice, opština Jablanica, rekli su iz policije.

Vozilo je, radi vještačenja, prebačeno u krug PU Mostar. Nezvanično, na BMW-u su strane registarske oznake, a pronađeno je na obali Jablaničkog jezera.

- -

Policija, kako je danas saopšteno, nastavlja potragu za pljačkašima. Navodno su iz prve pumpe ukrali oko 2.000 maraka, dok iznos koji je odnesen iz druge još nije utvrđen, navedeno je na stranici Crne Hronike.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...