Dramatičnim riječima se javio vozač koji je otisnuo Škodu u Miljacku: “Naoružani muškarac mi je rekao: ‘Sad ćete u vodu i ti i auto'”

Preporučujemo

Sarajlije su prije tri dana s nevjericom posmatrale kako je muškarac u naselju Hrasno Škodu Oktaviju dovezao do same ivice obale Miljacke, a potom izašao iz auta i gurnuo u korito rijeke!

Iako su iz MUP-a KS kazali da je riječ o izrentanom vozilu, te da je vozač umjesto da ga vrati vlasniku, otisnuo u Miljacku, izgleda da to i nije baš tako bilo.

Naime, redakciji Raporta javio se muškarac, predstavivši se kao spomenuti A. Dž., koji tvrdi da ni od koga on nije izmajmio auto, već da je bio žrtva prijetnje pištoljem i da se iskakanjem uz automobila, koji se survao u Miljacku, spašavao vlastiti život.

- -

“Kakav posuđeni auto, kakvo vraćanje auta… To je auto na kojem sam radio za Kale Taxi, prvo sam vozio bijelu Škodu, pa ovu plavu Škodu, ali nisam bio prijavljen.

Radio sam na “divlje”, prije 15 mjeseci, pa sada dva mjeseca…

Kod sebe još imam motorolu firme koja je priključena na sistem firme Kale Taxi, kao dokaz za ovo što govorim”, kaže A.Dž. za Raport i objašnjava šta se desilo u ponedjeljak:

“U Nahorevu su nam dijeljene plaće, meni su neke pare skinute, koje nikako nisu trebali biti skinute, bunio sam se zbog toga.

- -

Kad sam otišao s vozilom, zaustavio me je jedan nepoznati muškarac i ušao u auto.

Mislim da je ciljano uzeo moje vozilo, jer mi je, kad smo stigli do Pionirske doline, rekao da se okrenem i pokazao pištolj”.

Sagovornik tog portala, dodaje da je tada nastala prava drama.

“Ne znam ni kako sam ni zašto stigao baš do Hrasnog, samo sam vozio, gledajući kako da izvučem živu glavu.

Kad sam stigao u Hrasno, razmišljao sam da skrenem na benzinsku pumpu, kako bi me barem kamere uhvatile i snimile šta se događa u autu, ali mi muškarac s pištoljem to nije dozvolio”, kaže on.

Tvrdi da mu je naoružani saputnik naredio da auto usmjeri prema Miljacki, uz riječi “Sad ćete u vodu i ti auto”.

“Muškarac je zatim izletio iz auta, a ja sam ostao u njemu. Mislio sam da će, ako zaustavim auto i izađem, on zapucati.

Međutim, pomislio sam i da, ako se survam s autom u Miljacku, ginem sto posto, jer je auto pun goriva i mogao bi se zapaliti i eksplodirati.

Donio sam odluku u posljednjem trenutku da iskočim iz auta. Znači, nije istina da sam ga svjesno gurnuo u Miljacku, čuvao sam ga kao da je moje, nego sam spašavao život”, tvrdi on.

Kaže da će slučaj prijaviti policiji:

“Ne znam kakvi su “igrači” u kantonalnom MUP-u, prijavit ću zato FUP-u”.

Kaže da je otac dvoje djece, ovo je bio posao kojim je izdržavao porodicu i da za njim niko ne traga niti je njega lično bilo ko prijavio policiji.

“Samo sam tražio da me prijave na posao i da dobijem svoju plaću”, rekao je sagovornik Raporta.

Najnovije

Sutra dženaza tragično preminulom Adnanu Šemiću

Adnan Šemić iz Mostara preminuo je danas u 23. godini. Borio sa Wilsonovom bolesti, a nekoliko puta se pokušala izvesti...