Dražen Dakić u Njemačkoj osuđen na doživotni zatvor zbog svirepog ubistva sina i još dvije osobe

Preporučujemo

Dražen Dakić, Nijemac porijeklom iz Bosanske Gradiške, osuđen je danas na kaznu doživotnog zatvora zbog krvoločnog ubistva sina i još dvije osobe.

Okružni sud u Rottweilu je zbog posebno teškog krivičnog djela odlučio i da Dakić neće moći biti pomilovan nakon što odsluži 15 godina kazne. Prema presudi, Dakić je svjesno planirao i počinio ovaj zločin, prenosi Bild.

Dakić je svirepa ubistva počinio na rođendanskoj zabavi svog šestogodišnjeg sina u Villingendorfu, u septembru prošle godine. Prilikom dolaska pred kuću, gdje je njegova supruga živjela sa novim partnerom, Dakić je ubio svoga sina (6), 34-godišnjeg partnera bivše supruge partnera (34) i njenu 29-godišnju rodicu.

Tužioci tvrde da se on nije mogao pomiriti sa činjenicom da ga je Ektarina u februaru prošle godine ostavila i pobjegla sa sinom, te ju je ostavio u životu kako bi cijeli život patila za ubijenim djetetom.

Prema navodima tužilaštva, Dakić je oružje, kojim je počinio svirepa ubistva, kupio u Srbiji ili Hrvatskoj, prenosi Oslobođenje.

Najnovije

EK objavio kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Europska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...