Druga grupa penzionera u Ajdinovićima

Preporučujemo

Zbog velikog interesovanja penzionera sa područja općine Centar za jednodnevni izlet u Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići u općini Olovo, organizovani odlazak je podijeljen u dvije grupe.

Naime, izlet za prvu grupu penzionera sa područja ove lokalne zajednice organiziran je prošlog petka, a danas je izlet organiziran i za drugu grupu od nekoliko stotina penzionera.

Kompleks je sagrađen 2014. godine, a zbog sportskih terena i raznovrsnog sadržaja u kojem gosti imaju priliku uživati smatra se jednim od najpopularnijih odmarališta u Bosni i Hercegovini. Za sve penzionere sa područja općine Centar koji su se prijavili za izlet bio je osiguran prijevoz autobusima do Ajdinovića i nazad, kao i hrana i sokovi.

Kako je bilo i planirano, penzioneri su uživali u prigodnom zabavnom programu, odnosno druženju uz ručak, osvježenje, muziku, šetnju i svemu ostalom što nudi ovaj prirodni ambijent, a u toku dana pridružio im se i inicijator druženja, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić.

Načelnik Ajnadžić je kazao da je ovo samo jedan u nizu projekata koje Općina Centar realizuje kako bi olakšala svakodnevni život penzionerima, a da je izlet organiziran s ciljem da tokom ovih velikih vrućina naši penzioneri uživaju u netaknutoj prirodi jer mnogi od njih su sa najnižim primanjima i nisu u mogućnosti sebi priuštiti ovakav izlet izvan grada.

Svi zainteresovani penzioneri su imali priliku da se prijave u svim mjesnim zajednicama Općine Centar do 25. juna ove godine nakon čega su Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice u saradnji sa Službom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar završile logistički i administrativni dio organizacije jednodnevnog izleta za penzionere.

Među penzionerima Centra koji su danas došli u Ajdinoviće bila je i Saveta Marjanović, devedesetrogodišnjakinja.

Želim se zahvaliti načelniku Ajnadžiću i Općini Centar što su nam omogućili da danas uživamo u ovom prelijepom ambijentu, istakla je Marjanović.

Današnjem druženju su također u ime Općine Centar prisustvovali i vijećnik Samir Fazlić, savjetnici općinskog načelnika Dževad Bećirević, Mustafa Resić, Osmo Babić i Bećir Sirovina, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

Najnovije

FBI uhapsio pripadnicu jedinice Zulfikar, optužena da je tokom rata u BiH mučila Srbe

Državljanka SAD-a iz Bosne i Hercegovine uhapšena je jučer u Morgantownu u Zapadnoj Virginiji pod optužbom da je lagala...