Druga grupa spasilaca iz Kantona Sarajevo večeras otputovala za Tursku

Preporučujemo

Druga grupa dobrovoljaca, spasilaca Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo, večeras je sa sarajevskog aerodroma otputovala za Tursku.

– Ova aktivnost proizišla je iz današnjeg susreta predstavnika Vlade KS sa ambasadorom Republike Turske u Bosni i Hercegovini Sadıkom Babürom Girginom – kazao je, ovom prilikom, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović.

On je, zajedno s direktorom Kantonalne uprave civilne zaštite Dženanom Brkanićem i ambasadorom Girginom, ispratio i poželio sreću i ovoj grupi bosanskohercegovačkih spasilaca.

– I oni će zajedno sa svojim prethodnicima dati svoj maksimum kako bi spasili što više ljudskih života koji su ugroženi razornim zemljotresima, a koji su prije dva dana pogodili Tursku i Siriju. U isto vrijeme, i ova aktivnost provodi se u skladu sa Zaključkom Vlade KS koja je na sjednici održanoj ponedjeljak, 6. februara, izrazila spremnost za slanje pripadnika Gorske službe spašavanja obučenih i certificiranih za spašavanje iz ruševina. Podsjećamo da je tada, pored pripadnika GSS KS, na raspolaganje stavljeno i pet medicinskih timova iz JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć sa kardiomobilima, kao i pet timova medicinske pomoći iz Opće bolnice – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Najnovije

Završena akcija “Niste same”: Paketi za žene i djevojke uskoro kreću za Tursku i Siriju

Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH "Niste same" za žene i djevojke Turske i Sirije. Bosnaskohercegovačke...