- Advertisement -

Druga PU od Općine Centar Sarajevo dobila tri Suzuki Vitare

Preporučujemo

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić danas je policijskom komesaru Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Mevludinu Haliloviću predao ključeve od tri vozila marke Suzuki Vitara u vrijednosti više od 88.800 KM za potrebe Druge policijske uprave Sarajevo.

Ajnadžić je kazao da time žele pomoći policiji u što efikasnijem vršenju poslova iz oblasti zaštite i spašavanja, kao i osiguranja javnog reda i mira na području općine Centar.

Komesar Halilović je kazao da je za ovu godinu u planu jačanje materijalno-tehničkih resursa Druge policijske uprave, a potrebno je ojačati kadrovski popunjavanjem nedostajućeg broja policijskih službenika.

– Ova tri terenska terenska automobila će služiti za poboljšanje operativnosti policijskih službenika, pogotovu u padinskim dijelovima, područje Soukbunara, Podhrastovi, Grdonj, Nahorevska brda – kazao je Halilović.

Planirana je nabavka još vozila u vrijednosti od tri miliona kojim će u potpunosti biti završeno opremanje i zanavljanje voznog parka, kao i nabavku sredstava za vodove za narušavanje javnog reda i mira u vrijednosti više od dva miliona KM, opremanje Operativnog centra, te proširenje video nadzora na čitavom području grada Sarajeva.

S obzirom da počinje turistička sezona, komesar Halilović je naglasio da se provode posebne aktivnosti, a jedna od njih je rad policajaca u zajednici.

Također, naglasio je on, krim-policija pokriva najfrekventnija mjesta, tramvajska i autobuska stajališta u cilju zaštite i pružanja pomoći građanima i turistima koji borave u Sarajevu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...