Druga strana ubistva u naselju Saraj Polje

Preporučujemo

Priča o stravičnom ubistvu u sarajevskom naselju Saraj Polje šokirala je građane glavnog Grada. Epilog ovog događaja je poznat. Skoro svi su osudili dječaka koji je branio svog brata, a kojeg su napadači napali i povrijedili.

Ali da i ova priča kao i svaka ima dvije strane, potvrdit će detalji koje vam donosi Index.ba.
Naime, dan nakon ubistva, društvenim mrežama počeo je da kruži status kako su dva momčića od 15 i 17 godina, dva brata krenula na akšam u džamiju. Na putu do džamije presreli su ih lokalni delikventi, koji su ih i ranije zaustavljali i napadali. Majka dvojice dječaka je ranije prijavljivala napade policiji. Ali nije ništa urađeno. Te kobne noći su ih kao i mnogo puta ranije napali. Mlađi dječak je u strahu za život brata ali i svoj domogao se sjekire i njom ubio napadača.

 

Povodom ovog događaja oglasila se i majka dvojice dječaka Facebook statusom, koji Vam prenosimo u cijelosti.

“Ja, majka dvojice dječaka koji su učestvovali u sinoćnjem događaju, gdje je mlađi brat odbranio već povrjeđenog starijeg brata, kojeg su napali sjekirom i povrijedili u predjelu glave, lica, lakta, nakon čega mu je ukazana brza medicinska pomoc. Dakle, želim da kažem da postoje dokazi koji mogu da se provjere u policijskim upravama Dobrinja i Švrakino, u prethodnoj godini i po dana, jer su mi sinove dočekivali sa palicama, tjerali policajkama tkzv, sa komadima cigle i već ih povrijeđivali, dolazili kući i prijetili. Zvala sam policiju, išla na policiju, međutim ništa se nije promjenilo, vidimo izhod iz proteklih dana, gdje dijete od 15 godina uzima da odbrani brata i sebe, jer su ovi sa sjekirom tjerali ih po Vojnickom Polju za šta imaju očevidci, koji ce također biti pozvani kao svjedoci. Dakle, ja sam opominjala, pozivala, trazila da mi se pomogne, sistem nije nista učinio, ama baš ništa.”

Ovaj slučaj je samo još jedan u nizu gdje je sistem zakazao. Nadležni organi nisu na vrijeme odreagovali. O ovakvim i sličnim događajima se priča, tek nakon što se desi nesreća. Jedan mladi život je ugašen a jedan uništen. Nadamo se da će ovaj slučaj potaknuti roditelje da više brinu o svojoj djeci, da vode računa o tome gdje se nalaze i šta rade. Ali svakako potaknuti i nadležne organe da se ovakvi i slični slučajevi na vrijeme spriječe.

Najnovije

Dodik: Nećemo imati većinu u NSRS, a Cvijanović i Krišto bi bile tandem u Predsjedništvu BiH

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da će kandidati ove stranke za pojedinačne funkcije na predstojećim opštim izborima...