Državljanin Turske pokušao prijeći granicu s krivotvorenim pasošem

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo juče su kontrolom pasoša državljanina Republike Turske C.A. (1980.) otkrili su krivotvorenu putnu ispravu i ličnu kartu Bugarske kojom je pokušao ući u Bosnu i Hercegovinu.

Pregledom stvari nađen je originalni pasoš C.A., koji je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krivotvorenje isprave“, C.A. lišen je slobode i bit će predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo na daljnje postupanje. Krivotvoreni dokumenti su privremeno oduzeti.

- -

Četiri osobe lišene slobode

Službenici JGP Orašje danas su državljanina Savezne Republike Njemačke V.M. (1981.) predali su službenicima Policijske stanice Orašje nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Posavskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „laka tjelesna ozljeda“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje.

Dan ranije službenici ove jedinice na izlasku iz BiH na MGP Orašje lišili su slobode D.M. (1964.) jer ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Državljanin BiH predat je službenicima PS Orašje.

Na MGP Gradiška pri izlasku iz BiH lišen je slobode D.V. (1988.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Banja Luci zbog krivičnog djela „tjelesna povreda“.

- -

Službenici JGP Gradiška državljanina BiH i Republike Hrvatske danas su predali službenicima Sudske policije Banja Luka.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Kelna službenici JGP Aerodrom Sarajevo juče su lišili slobode V.O. (1998.) jer ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „oduzimanje tuđe pokretnine“. Bh. državljanin predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...