Dubrovnik: Kod vozača autobusa našli 342 kg marihuane

Preporučujemo

Zaplijenjena je rekordna količina marihuane kod Dubrovnika.

Riječ je o 341,8 kilograma marihuane koju je policija zaplijenila na Graničnom prijelazu Karasovići. Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ovu su zapljenu proglasili najvrjednijom ove godine na području nadležnosti PU DN-a, ali i šire.

Vrijednost zaplijenjene količine procjenjuje se na pet miliona kuna, odnosno 15 miliona u maloprodaji na crnom tržištu. Na konferenciji za medije rečeno je da je ovo druga najveća zapljena Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Vozač autobusa: To je sportska oprema

Na konferenciji za medije je objašnjeno kako je došlo do zapljene. Naime, jučer oko 15:40 sati GP-u Karasovići je pristupio autobus dubrovačkih registracijskih oznaka koji je registriran na jednu turističku agenciju iz Dubrovnika. Autobusom je upravljao muškarac (49), također iz Dubrovnika. ”Sumnju je pobudio svojom nervozom, a policijski službenici su primijetili 17 torbi.

Na upit što sadrže, muškarac je kazao kako je riječ o sportskoj opremi momčadi iz Brazila koju je vozio u Crnu Goru”, kazao je voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica. Temeljem potrebnog naloga, pretražene su sportske torbe, a u autobusu su pronađene još četiri, ukupno je nađena 21 torba s 41 paketom marihuane.

Vozač je jučer ispitan, a danas bi trebao biti predan pritvorskom nadzorniku, dok je uhićena još jedna osoba iz Dubrovnika.

Najnovije

Naredne sedmice počinje suđenje Dodiku i Lukiću, a Sud izriče presudu Cikotiću

U Sudu Bosne i Hercegovine u srijedu, 6. decembra, planiran je početak suđenja početak suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...