Dunja Mijatović; Učinit ću sve da BiH krene u boljem pravcu

Preporučujemo

Zastupnici u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope izabrali su Dunju Mijatović za komesarsku za ljudska prava. Mijatović je prva žena na toj poziciji.

U razgovoru za N1 Dunja Mijatović je kazala da se osjeća odlično i da je presretna.

- -

“Ponosna sam na cijeli naš tim koji je već duže vremena radio na ovom velikom poduhvatu za našu državu. Nadam se da će imenovanje i sve što slijedu u šestogodišnjem mandatu dovesti do bolje situacije što se tiče ljudskih prava, da ćemo pokazati i dokazati da možemo bolje i brže da uradimo stvari koje su vrlo bitne za dobrobit svakog građanina i građanke Bosne i Hercegovine”, rekla je Mijatović.

Dijapazon rada je, ističe Mijatović, puno širi od BiH i našeg regiona.

“Radi se o 47 zemalja, ali o tome ću govoriti poslije jer stupam na dužnost u aprilu. Nadam se da će ovo otvoriti put mnogim ljudima u BiH da se uhvate u koštac s međunarodnim problemima i sa svim što se dešava izvan BiH jer to možemo i to zaslužujemo.”

Visoki predstavnik Međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko je kazao da bi najveća čestitka Dunju Mijatović bila da bh. političari riješe pitanje Sejdić-Finci, ali i druga pitanja. Može li se to desiti u Vašem mandatu?

- -

“Prejudicirala bih kada bih o tome govorile u ovom trenutku. Moram doći na dužnost kako bih mogla imati oficijelne izjave u vezi ovih ili bilo kojih drugih stvari koji se tiče implementacije mog mandata. Mogu se nadati i željeti da kroz dijalog i sve što je potrebno dođemo do rezultata. Učinit ću sve u mojoj moći kako bi našu državu poveli u boljem pravcu”, kazala je Mijatović

Najnovije

Poznato kada će Barbarez biti predstavljen kao novi selektor

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobija novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzet će legendarni Sergej...