- Advertisement -

Dunović: Želje koje HDZ prezentira su anticivilizacijske, vraćaju nas u srednji vijek

Preporučujemo

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović komentirao je političku situaciju u BiH za O kanal.

Dunović se posebno osvrnuo na izjave predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića koji skupa s čelnikom SNSD-a Miloradom Dodikom pravi sistemske blokade države.

– Drago mi je da je Dragan Čović konačno verbalizirao ono što mi svi u Bosni i Hercegovini znamo, a znamo da više od tri godine HDZ i HNS prave sistemske blokade funkcionisanja Federacije BiH, a sada pokušavaju zajedno sa SNSD-om praviti sistemske blokade funkcionisanja države. Najavljuje se i eventualna blokada održavanja izbora, a danas je Čović vrlo jasno rekao da sa njim nema pregovora, jer su oni kao jedna politička stranka, zaklanjajući se iza hrvatskog naroda, vrlo precizno rekli da nema pregovora o načinu izbora članova Predsjedništva i o delegiranju delegata u Domu naroda. Ako nema razgovora sa tom političkom strankom, ne znam šta je poenta da bilo ko sa njima razgovara, jer očito da kompromis ne postoji. Želje koje HDZ prezentira su anticivilizacijske, vraćaju nas u srednji vijek i potiču na etničke podjele – ocijenio je Dunović.

– Pitanje Izbornog zakona se može riješiti jedino da Dragan Čovič i HNS napišu svoje želje i svi u parlamentarnoj proceduri dignu ruke za njihove želje. Pošto se to neće desiti, jer ja sam ubijeđen da većina političkih stranaka ne želi segregaciju naroda, građana, po etničkom principu, onda pregovori, gdje predsjednik HDZ-a kaže da ne postoji nikakav kompromis, postaju apsolutno besmisleni – dodao je.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

‘Noćni vukovi’ na novoj ‘turneji’ kroz entitet RS

Moto-klub "Noćni vukovi" iz entiteta Republika Srpska organizuje u naredna dva dana Vidovdansku vožnju u kojoj će učestvovati stotinjak...