Dva člana automafije priznali krivicu, predložene zatvorske i novčane kazne

Preporučujemo

Optuženi u okviru predmeta kodnog naziva “Volan”, kojima se na teret stavlja učešće u otuđenju motornih vozila, u potpunosti su priznali krivicu za krivična djela za koja ih tereti optužnica Tužilaštva BiH.

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju Tužilaštva BiH, a u skladu sa sporazumom, za optužene su predložene kazne o kojima će Sud BiH razmatrati.

Za Optuženog Miroslava Pajića, rođenog 1988. godine u Sarajevu, državljanina BiH, predložena je kazna zatvora od šest godina, kao i sporedna, novčana kazna u iznosu od 40.000 KM. Od optuženog se također oduzima iznos od 20.000 KM na ime protivpravno stečene imovinske koristi.

Zatim, za optuženog Sretu Pajića, zvanog Srećko, rođenog 1991. godine u Sarajevu, predložena je kazna zatvora od četiri godine i šest mjeseci, kao i sporedna, novčana kazna u iznosu od 32.000 KM. Od optuženog se također oduzima iznos od 15.000 KM na ime protivpravno stečene imovinske koristi.

Optuženi su priznali svoje učešće u otuđenju motornih vozila, najvećim dijelom u iznudi novca za njihov povratak i ostalim nezakonitim radnjama.

Predložene kazne u skladu su sa ulogom i odgovornošću optuženih u okviru organizovane grupe koja je činila krivična djela.

“Potpisivanjem sporazumnog priznanja optuženi su se odrekli prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH. Jedan broj optuženih u ovom predmetu sporazumno je priznao krivicu, a protiv dijela optuženih sudski postupak je u toku pred Sudom BiH. Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH”, dodali su iz Tužilaštva BiH.

Najnovije

Bandić uputio otvoreno pismo UO PIC-a i UN-u i upozorio na pristrasno djelovanje Schmidta

Član Glavnog odbora Stranke za BiH i šef kluba zastupnika te stranke u Skupštini KS Muamer Bandić uputio je...