Dva navijača Rome uhapšena zbog pokušaja ubistva

Preporučujemo

Policija u Liverpoolu objavila je kako je uhapsila dvije osobe iz Rima zbog pokušaja ubojstva jednog navijača Liverpoola uoči prve polufinalne utakmice Lige prvaka igrane u utorak.

Iz policije navode kako je 53-godišnjak iz Irske prevezen u bolnicu u kritičnom stanju s ozljedama glave zadobivenim od udaraca metalnim predmetom.

“Vjerujemo kako je žrtva bila u Liverpoolu sa svojim bratom zbog utakmice Liverpool – Roma i kako je napadnuta tokom sukoba između navijača dviju momčadi u blizini Albert puba neposredno prije početka utakmice. Svjedoci kažu kako je žrtva udarena metalnim predmetom i potom pala na tlo”, objavila je policija.

Privedene osobe su u dobi od 25 i 26 godina.Britanska televizija BBC emitirala je snimke ispred stadiona na kojima je vidljiva tučnjava, a vidi se i kako je jedna osoba uključena u tučnjavu nosila čekić.Iz Europskog nogometnog saveza (UEFA) osudili su incident te najavili moguće disciplinske sankcije nakon što se provede detaljna istraga.

“UEFA je šokirana ovim divljačkim napadom. Suosjećamo sa žrtvom i njegovom porodicom”, navodi UEFA.

Najnovije

Hrvatska firma Scout započela pljenidbu: Oružane snage BiH ostaju bez haubica, VBR-ova, minobacača, pušaka i više od deset miliona metaka ..

Tri VBR-a, 138 jurišnih minobacača 60 milimetara, milion i 700 hiljada komada metaka 12,7 mm, 3,7 miliona metka 7,62...