Dva pijana mladića pretukla policajca u Tesliću

Preporučujemo

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, jučer su uhapsili osobe M.B. (1988) i E.B. (1990), obojica iz Teslića, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

Navedene osobe M.B. i E.B. su se prethodno u gradskom parku u Tesliću oglušila o naredbu policije da prestanu sa narušavanjem javnog reda i mira svađom, vikom, vriskom i nepristojnim ponašanjem, nakon čega su verbalno a potom i fizički napala policijskog službenika, prilikom čega su mu nanijela tjelesne povrede.

- -

Povrijeđenom policijskom službeniku je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Teslić, a potom i u dobojskoj bolnici, prenosi radiosarajevo.

Izvršenim alkotestiranjem kod lica M.B. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,14 g/kg, a kod lica E.B. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,22 g/kg. Nad navedenim osobama je izvršena kriminalistička obrada i protiv istih će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj za izvršeno krivično djelo, saopćeno je iz policije.

Najnovije

Salkić odgovorio Delegaciji EU: Na širenje lažnog narativa nećemo šutjeti

Poslanik u NSRs Ramiz Salkić (SDA) oštro je kritikovao pismo koje je Delegacija EU u BiH uputila žrtvama genocida...