Dvosatna obustava saobraćaja zbog prolaska kolone vozila s posmrtnim ostacima žrtava genocida

Preporučujemo

Zbog prolaska kolone vozila koja prevozi eshumirana tijela žrtava genocida u Srebrenici, danas će od 11 do 13 sati za saobraćaj biti zatvorene sarajevske ulice Alipašina, Maršala Tita, Mula Mustafe Bašeskije i Telali, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas će se nastaviti maraton ”Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“ u okviru kojeg su biciklisti i maratonci krenuli jučer iz Bihaća ka Srebrenici. Današnja etapa kreće iz Jajca do Sarajeva. Dolazak u Potočare je 10. jula. Maratonci se kreću uz policijsku pratnju, a zbog čega se učesnici u saobraćaju mole da uspore u trenutku prolaska kolone.

- -

Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat. Na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševineusporeno saobraćanje. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozačima su uputili apel da prilagode vožnju ovim izmjenama i poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Crnoj Gori, od 8 do 13 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...