Džaferović: Palestincima omogućiti da u svojoj državi ostvaruju sva zagarantovana ljudska prava

Preporučujemo

Pozdravljam zajednički stav kojeg je Predsjedništvo BiH usvojilo jučer pozivajući na obustavu nasilja i obnovi dijaloga u cilju postizanja pravednog i trajnog mira na Bliskom Istoku a na osnovama relevantnih rezolucija Ujedinjenih naroda i Arapske mirovne inicijative, kazao je danas kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

-Dobro je da kolektivni šef države jedinstvenim glasom progovara o ovako bitnim pitanjima, koja se tiču civilizacijskog odnosa naspram primjene brutalnog nasilja prema civilima i višedecenijske nepravde koju trpi palestinski narod.

- -

Blokada pojasa Gaze proizvela je potpuni kolaps u ovoj enklavi i onemogućila život dostojan čovjeka. Stanovništvo Gaze električnu energiju dobija samo četiri sata dnevno, većina ljudi nema pristup pitkoj vodi, a ogroman broj ih živi u potpunom siromaštvu.

Samo u posljednjem valu nasilja ubijeno je više od 100 i ranjeno nekoliko hiljada Palestinaca.

Nasilje i nepravda moraju prestati i mora se pristupiti obnovi dijaloga, uspostavi trajnog mira i pronalasku rješenja koja  će Palestincima omogućiti da u svojoj državi ostvaruju sva zagarantovana ljudska prava, istakao je Džaferović.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...