Džaferović razgovarao s ambasadorom Johnom Clintom Williamsonom

preporučujemo

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović razgovarao s ambasadorom Johnom Clintom Williamsonom, predsjedavajućim Arbitražnog tribunala za spor oko međuentitetske linije razgraničenja u području Brčkog.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Michael Scanlan, razgovarano je o političko-ekonomskom stanju i prilikama u Brčko Distriktu i Bosni i Hercegovini.

Poželjevši Williamsonu uspješan rad, član Predsjedništva BiH Džaferović je naglasio važnost Brčko Distrikta za Bosnu i Hercegovinu. Istakao je značaj Arbitražnog tribunala za Brčko i funkcionisanje Brčko Distrikta u skladu s Arbitražnom odlukom. Izrazio je čvrsto opredjeljenje za očuvanje i unapređenje vrijednosti na kojima je konstituisan Brčko Distrikt, te naglasio da je primjer mulitietničke sredine koja dobro funkcioniše.

Ambasador Williamson je zahvalio članu Predsjedništva BiH za podršku u radu, te izrazio zadovoljstvo saradnjom sa zvaničnicima i institucijama, u cilju očuvanja stabilnosti i održivosti Distrikta. „Strukture u Brčko Distriktu su stabilne ali ima prostora za napredak u oblastima dobrog upravljanja, razvoju infrastrukture i jačanju ekonomije“, naglasio je ambasador Williamson.

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, sastanku je prisustvovao savjetnik Zoran Mikulić, a u ime srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, savjetnik dr. Dragoljub Reljić.

 

 

Najnovije

Temperature u BiH rekordno visoke, a nadležni ne brinu o radnicima na otvorenom

Temperature zraka ponovo rastu. Novi toplotni val zahvatio je BiH. Jučer u Sarajevu nadmašen temperaturni apsolutni maksimum za juli...