Džaferović sa Escobarom razgovarao o krizi izazvanoj postupcima vlasti u RS-u

preporučujemo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je sa specijalnim izaslanikom predsjednika Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom.

Razgovarano je o aktuelnoj krizi izazvanoj postupcima vlasti u entitetu RS, te je naglašeno da ne postoji ustavan način da se entiteti povuku iz državnih institucija kroz unilateralne akcije.

Istaknuta je puna posvećenost Sjedinjenih Američkih Država zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine kao i funkcionalnosti državnih institucija, te je iskazana potreba za očuvanjem mira i stabilnosti.

Razgovarano je o političkim inicijativama za ubrzanje procesa proširenja Evropske unije na Zapadni Balkan, te je podcrtano da je integracija Bosne i Hercegovine u EU, u što skorijem periodu, najbolji način da se odgovori na težnje i potrebe građana, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

 

Pročitajte:  Escobar rekao da je prosrpski Demokratski front više usredsređen na etničke podjele nego na ekonomsku obnovu, nije partner SAD-a

Najnovije

Prognoza za BiH: Zima će biti hladnija od prošlogodišnje

Na temelju rezultata dinamičkih i statističkih modela od strane MedCOF-a17 i SEECof-a 26, kao i produkata FHMZBiH, na području...