Džaferović uputio telegram saučešća poljskom predsjedniku

Preporučujemo

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je uputio telegram saučešća poljskom predsjedniku Andrzeju Dudi.

Telegram saučešća je uputio nakon što je autobus poljskih registarskih oznaka jutros izletio s autoputa A4 Zagreb – Goričan. Nesreća se desila između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, tj. između Zagreba i Varaždina. Putnici su išli u Međugorje, a pretpostavlja se da je vozač zaspao tokom vožnje. Tom prilikom je poginulo najmanje 12 putnika, dok ih je više od 40 povrijeđeno.
“Sa dubokim žaljenjem primio sam vijest o neprocjenjivom gubitku ljudskih života u strašnoj saobraćajnoj nesreći poljskog autobusa, u blizini Varaždina u Republici Hrvatskoj. Uime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje ime upućujem izraze najiskrenijeg saučešća vama, porodicama poginulih i Vladi Republike Poljske”, napisao je Džaferović u telegramu saučešća.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a je ranije danas također uputio telegram saučešća poljskom predsjedniku i premijeru Mateuszu Morawieckom.

Strahuje se da navedeni broj poginulih nije konačan, jer postoji mogućnost da se neki od preminulih još nalaze ispod autobusa i s obzirom na zdravstveno stanje pojedinih povrijeđenih. Premijer Poljske je izrazio saučešće porodicama poginulih te je istakao da poljske vlasti sarađuju s hrvatskim vlastima na pomaganju povrijeđenima.

Najnovije

Održano pripremno ročište po Dodikovoj tužbi protiv Davora Dragičevića

Na banjalučkom Osnovnom sudu održano je pripremno ročište po tužbi Milorada Dodika protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida Dragičevića kojeg je predsjednik SNSD-a tužio...