Džeko i Petev najavili borbu za pobjedu protiv Kazahstana

preporučujemo

Službena press konferencija „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice sa Kazahstanom održana je danas na Astana Areni u Nur Sultanu.

Predstavnicima medija obratili su se selektor Ivaylo Petev i kapiten Edin Džeko.

– Znamo da većina reprezentativaca Kazahstana iz domaćeg šampionata igra na terenu sa vještačkom travom. Mi smo juče odradili trening i večeras ćemo i to nam nije bitno. Mi smo spremni i idemo na pobjedu. – rekao je Petev.

Odgovorio je i na pitanje vezano za naše igrače.

– Slučaj sa vizama je za nas prošlost. Bitno je da oni koji su ovdje budu spremni. Ja vjerujem u sve njih i smatram da možemo doći do povoljnog rezultata. Kazahstan je ekipa koja ne odustaje i idu agresivno na svaku loptu, tako da neće biti lako. Sutra moramo biti još bolji nego u Zenici – zaključio je.

Kapiten Edin Džeko je kazao da su u Zenici vidjeli da je Kazahstan nezgodna reprezentacija.

– Vidjeli smo to i kroz ostale njihove rezultate. To je ekipa koja ne smije da se potcijeni i taktički stoje jako dobro. Nije lako probiti tu zonu, ali u prethodnom meču smo stvorili puno prilika. Oni su pokazali da ne odustaju do kraja, ali mi moramo biti efikasniji ovaj put – kazao je Džeko.

Pročitajte:  Džeko meč protiv Napolija počinje sa klupe

Najnovije

Turski mediji: Policija otkrila bombu, spriječen napad na Erdogana

Turske obavještajne službe osujetile su večeras pokušaj napada na predsjednika Recepa Tayipa Erdogana, prenose turski mediji. Eksplozivna naprava pronađena je...