Dževad Poturak o obnovi pruge u Sarajevu: Daj Bože da oni ovo znaju vratiti kako je bilo

preporučujemo

Zastupnik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo obišao je gradilište u Neđarićima i Prvu transverzalu.

Nakon što je prekjučer u blizini naselja Bulevar, iz pravca Ilidže, vozilo sletilo na gradilište gdje se izvode radovi na obnovi tramvajske pruge ovo mjesto jučer je posjetio Dževad Poturak, zastupnik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo, saopćeno je iz ove stranke.

Ništa konkretno

– Obišao sam cijelo gradilište. Sreo sam nekoliko radnika koji nisu ništa konkretno radili. Bojim se da će se ova obnova pruge razvući do proljeća i da će njena gradnja trajati koliko i izgradnja famoznog tramvajskog stajališta na Otoci. Daj Bože da oni ovo znaju vratiti kako je bilo. Najžalije mi je građana koji se smrzavaju presjedajući iz jednog prijevoza u drugi – istakao je Poturak.

Prva transverzala

Prema njegovim riječima, mnogo tužnija slika je na napuštenom gradilištu Prve transverzale.

– Na trasi od Kranjčevićeve do ulice Braće Begić je još gora situacija jer tamo mjesecima nema ni radnika ni mašina. Ono što je uradio bivši premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić jedino je bilo vidljivo ovo sada neka je na sramotu svim vlastima – rekao je Poturak.

Inače, za obnovu 21,4 kilometara tramvajske pruge bit će utrošeno 20,4 miliona eura. Radovi na prvoj dionici od Ilidža do Nedžarića počeli su 26. avgusta i trebali bi trajati 90 dana, navodi se u saopćenju SBB-a.

Pročitajte:  Sindikat upozorava: Ako se ne postigne dogovor sa Vladom, stupamo u štrajk kakav do sada nije bio u KS

Najnovije

Husić: Povećanje cijene uglja nema dodirne tačke sa povećanjem cijene struje

Ukoliko dođe do poskupljenje uglja i plaćanja poreza i doprinosa rudarima doći će do poskupljenja struje, izjavio je ranije...