Edin Tule koji je prijetio svojoj supruzi na društvenim mrežama pobjegao u Švicarsku

Preporučujemo

Samoprozvani teolog i psiholog Edin Tule prethodnih dana objavio je čitav niz uznemirujućih poruka koje su izazvale ozbiljnu zabrinutost u javnosti. On je pobjegao iz BiH te se sada najvjerovatnije nalazi se u Švicarskoj.

Iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova su nam potvrdili da su istražitelji Odsjeka za cyber kriminal u Federalnoj upravi policije dostavili Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo informaciju u kojoj je navedena lokacija na kojoj se nalazi lice Edin Tule.
“Za poduzimanje daljih radnji u ovom predmetu nadležni su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo”, poručili su iz FMUP-a.

Kako nezvanično saznajemo, Edin Tule se sada nalazi u Švicarskoj.

Podsjećamo, na društvenim mrežama, Tule je objavio uznemirujuće videomaterijale u kojima ne samo da prijeti svojoj supruzi Aidi, nego je i izrazio prijetnje političarima i drugim osobama. Tule tvrdi da drži suprugu vezanu i da je namjerava silovati i baciti pod voz.

Najnovije

Netanyahu: Ovo je početak kraja Hamasa

Izraelski premijer kaže da su se proteklih dana desetine boraca Hamasa predali izraelskim snagama. - Oni polažu oružje i predaju...