Eduardo da Silva teško povrijeđen

Preporučujemo

Varšavska Legija odigrala je prijateljsku utakmicu s ekvadorskom Barcelonom, a u duelu koji se igrao u Boca Ratonu na Floridi bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva pretrpio je tešku povredu, piše radiosarajevo.ba.

U 59. minuti utakmice Eduardo je krenuo da udari glavom ispucanu loptu, a onda ga je Luis Caicedo udario nogom u leđa. Eduardo je nakon udarca ostao ležati na terenu s bolnom grimasom na licu, a onda je nakon par minuta napustio igru.

- -

“Eduardo je dobio udarac koljenom u kičmu, a to mu je najvjerovatnije pomaklo vratni pršljen. Povreda je teža, jer je tijelo u trenutku udarca bilo opušteno, pa nije očekivao tako grub udarac. Osjeća veliku bol, a problemi s kičmom posebno su osjetljivi”, rekao je nakon utakmice Romeo Jozak trener Legije.

Eduardo nema sreće s povredama, a svi se sjećaju teške povrede koju je pretrpio igrajući za Arsenal, kada mu je Martin Taylor iz Birminghama slomio članak.

Najnovije

Napad na Trumpa je prvi pokušaj ubistva američkog predsjednika otkako je Reagan upucan 1981.

Napad, koji je izvršio napadač kojeg su službenici za provođenje zakona ubili, bio je prvi pokušaj atentata na američkog...