Eduardo da Silva teško povrijeđen

preporučujemo

Varšavska Legija odigrala je prijateljsku utakmicu s ekvadorskom Barcelonom, a u duelu koji se igrao u Boca Ratonu na Floridi bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva pretrpio je tešku povredu, piše radiosarajevo.ba.

U 59. minuti utakmice Eduardo je krenuo da udari glavom ispucanu loptu, a onda ga je Luis Caicedo udario nogom u leđa. Eduardo je nakon udarca ostao ležati na terenu s bolnom grimasom na licu, a onda je nakon par minuta napustio igru.

“Eduardo je dobio udarac koljenom u kičmu, a to mu je najvjerovatnije pomaklo vratni pršljen. Povreda je teža, jer je tijelo u trenutku udarca bilo opušteno, pa nije očekivao tako grub udarac. Osjeća veliku bol, a problemi s kičmom posebno su osjetljivi”, rekao je nakon utakmice Romeo Jozak trener Legije.

Eduardo nema sreće s povredama, a svi se sjećaju teške povrede koju je pretrpio igrajući za Arsenal, kada mu je Martin Taylor iz Birminghama slomio članak.

Najnovije

Vulin o protestima: Naprednjaka je bilo više u Areni na proslavi 13 godina SNS

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin izjavio je danas da poštuje svakog građanina, njegov stav, zabrinutost, ali ne i...