Efendić: EPBiH i Vlada FBiH potroše 230 miliona KM pa razmišljaju šta dalje, a onda se sjete da povećaju cijenu struje

preporučujemo

Lider Stranke za BiH (SBiH), Semir Efendić ukazao je na nesistemsko trošenje novca u EPBiH. Kao primjer je naveo izgradnju Bloka 7 na čije je pripremne radove utrošeno 18 miliona KM, a avans je iznosio 215 miliona KM. Ipak, budućnost tog projekta danas je neizvjesna.

Njegovu objavu sa Facebooka prenosimo u cijelosti:

– 215 miliona KM uplatila je Elektroprivreda BiH avans za izgradnju Bloka 7 u Tuzli, 18 miliona KM potrošeno je na pripremne radove. A onda su se iz Vlade FBiH i Elektroprivrede BiH predomislili, pa sada ne znaju da li bi gradili ili ne bi gradili taj blok. Razmišljaju o raskidu ugovora. Razmišljaju od januara ove godine i još nisu razmislili. Potrošili 230 milona KM i sada razmišljaju šta bi dalje, iako se to sve moralo razmisliti prije nego je potrošen toliki novac. A za ulaganje u opremu rudnika i uvezivanje staža rudarima kažu da nemaju novca, pa se onda sjete da povećaju cijenu struje – napisao je Efendić.

Objava na Facebooku
Pročitajte:  Efendić poručio vlastima RS-a: Nije čitav svijet protiv Srba, nego protiv fašizma koji promovišete

Najnovije

Lavić i Zornić: Blokadu institucija je započeo HDZ! O državi pregovarati isključivo u Sarajevu, a ne u Neumu i kafanama

Gostujući na Hayat TV profesor Senadin Lavić govoreći o izbornim reformama i pregovorima koji traju, a u kontekstu neprovođenja...