Efendić: Formiranje vlasti bez SDA je izrugivanje demokratiji, ne vjerujem da SDP neće s nama

preporučujemo

U prvom ovosezonskom izdanju Bosanskog vjestnika gost u studiju Amre Halilović bio je Semir Efendić. Efendić je sa osvojenih 30.090 glasova osigurao mjesto zastupnika u Skupštini KS, ali nije isključivo ni da će postati premijer KS.

U prvom intervjuu nakon izbora, Efendić se zahvalio ljudima koji su mu dali povjerenje i glasali za njega. A na pitanje da li je moguć scenarij premijerske stolice, rekao je:

“To ćemo vidjeti u vremenu koje je pred nama. Treba sačekati zvanične rezultate. Vidjet ćemo šta će biti. Vidim da puno ljudi to priželjkuje, ali onda bi u demokratiji vladali oni koji izgube izbore. Meni je žao što je toliko stranaka i teško je uspostaviti neku normalnu vlast. Kada je u pitanju formiranje vlasti logično i normalno bi bilo vrsta dogovora po vertikali”,  istakao je Efendić tokom razgovora o eventualnim koalicijama SDA.

Efendić je prokomentarisao opoziciju za vrijeme njiihove vlasti:

“Ja znam kako oni izgledaju u poslu, građani su imali priliku da to vide”, rekao je.

Na konstataciju da su predstavnici SDP-a, NiP, NB-a i NBL, u emisiji Face to Face  najavili formiranje vlasti bez SDA Efendić je rekao da bi vlast bez SDA značila izrugivanje demokratiji.

“Zašto nisu koalirali prije a ne nakon izbora. I da koaliraju raspali bi se za manje od godinu dana.”

Na pitanje hoće li biti koalicioni partneri sa liderima opozicija koji su istakli da koaliciju sa SDA ne žele, jasno je kazao:

“Ne bih ja isključio takvu mogućnost. Vi imate tu ljude koji nisu legitimni. Konkretno kada je u pitanju SDP, taj Damir Mašić, ne znam koja je njegova uloga, ne vjerujem da ima organizacija stranke koja je donijela takve odluke. Ne vjerujem ja da oni neće s nama. SDA je dovoljno ozbiljna stranka da ne vodi razgovore putem medija. Trojica gostiju u studiju Face-a dan prije su bili članovi SDA do juče i sada im je problem koalicija sa SDA”, rekao je Efendić.

Najnovije

Skupština KS: Klub SDA traži ostavku dr. Benjamina Bejtovića

Na današnjem nastavku sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, zastupnici raspravljaju o Informaciji Ministarstva zdravstva KS o smrti djevojčice Džene Gadžun...