Efendić: Izjava da se ne može živjeti s nekim narodom je otvorena najava genocida

Preporučujemo

Rezolucija o Srebrenici koju će početkom maja razmatrati Generalna skupština UN-a izazvala je talas nezadovoljstva u entitetu RS, ali i Srbiji.

Vučić i Dodik, svaki na svoj način, najavljuju borbu do kraja. Ignorišu upozorenja, negiraju genocid i istinu.

- -

Semir Efendić, predsjednik Stranke za BiH, gostujući u emisiji ‘7PLUS’ Hayat TV-a kritikovao je sastanak Milorada Dodika i Trojke kazavši kako je beskoristan.

-Još jedno u nizu vrijeđanja inteligencije građana BiH. Ovo je pokušaj da se spasi obraz Milorada Dodika. Njegovi partneri iz Trojke mu pokušavaju spasiti obraz tako sto se sastaju s njim. On ih vrijeđa, a oni nastavljaju da razgovaju kao da se nista ne dešava. Pored najava da će RS krenuti u nezavisnost i umjesto da se bave takvim prijetnjama, oni gledaju kako da ga spase. Ovo je pogrešan pristup sa strane stranaka iz Sarajeva koje ovako ne mogu brinuti o državi BiH. Oni ne mogu ovaj mandat izdržati. Ili sami trebaju otići ili da ih građani otjeraju – kazao je.

Efendić smatra da se Milorad Dodik nalazi u bezizlaznoj situaciji, te odatle njegove izjave da da Srbi i Bošnjaci ne mogu živjeti skupa.

-To su diletantske izjave. Račun mu je motiv bavljenja politikom. Našao se u jednoj bezizlaznoj situaciji. Dobro je da nema podršku drugih stranaka u RS-u. Mene brine zbog čega institucije u BiH ne rade svoj posao i ne pripremaju se za crne scenarije koje on najavljuje. Njegove izjave su s fašističkim primjesama – istakao je.

- -

Efendić upozorava da bi Oružane snage BiH trebale napraviti operativni plan kako bi se spriječilo sve što Milorad Dodik najavljuje godinama.

-Izjava da se ne može živjeti s nekim narodom je otvorena najava genocida. Sigurnosne agencije i sve institucije trebaju da se stave na raspolaganje kako bi se spriječilo da uradi to što najavljuje godinama. Slobodan Milošević je radio isto na Kosovu. Znamo kako je završio i koje su cijene plaćene. I dalje se nastavlja na matricama iste politike – kazao je.

Najnovije

Gradonačelnik 23. maj proglasio Danom žalosti na području grada Tuzle

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području grada Tuzle, povodom tragičnog događaja i...