Efendić, lider SBiH: BiH se mora početi graditi kao nacionalna država Bosanaca i Hercegovaca!

Preporučujemo

Onaj ko stvarno želi, a trebalo bi to da žele visoki predstavnik i međunarodna zajednica, dobro ovoj zemlji i njenim građanima, ona bi morala da se počne graditi kao jedna drugačija država, kao nacionalna država Bosanaca i Hercegovaca, poručio je između ostalog Semir Efendić, predsjednik Stranke za BiH gostujući na Hayat TV.

“Svi bi u njoj morali imati prava samo zato što su građani ove zemlje, a ne zato što Bošnjaci, Srbi ili Hrvati. Mi vidimo da Čović traži jednakopravnost za hrvatski narod. Neka on traži jednakopravnost za svakog građanina i nema nikakvih problema. Kako ćemo mi Jevreje koji ovdje žive 500 godina  proglasiti ostalima? Što bi oni bili ostali ako su građani ove zemlje”, kazao je Efendić te dodao:

“Ili, ako kažemo da su Srbi konstitutivni narod u Bosni i Hercegovini. Koji Srbi? Je li i oni iz Beograda? Imamo Milorada Dodika koji kaže da on neće da je bosanski Srbin.
Je li to znači da su svi Srbi, kompletno kao narod, konstitutivni u Bosni i Hercegovini? Ja mislim da nisu, da oni iz Šapca, iz Čačka nisu ovdje konstantni,nego samo oni koji žive u Bosni i Hercegovini. Kako se oni zovu? Bosanci i Hercegovci!

I samo, kao takvima, im može pripadati pravo da upravljaju ovom državom jer ovdje plaćaju porez. To je vrlo jednostavno, tako funkcionaru sve zemlje na svijetu. Ovo je zemlja Bosanca i Hercegovaca, svih njenih građana, i samo kao takvima im pripada jednakopravnost i pravo da učestvuju u donošenju odluka”, dodao je Efendić.

Najnovije

Gruzija optužila trojicu srpskih državljana da su pripremali Gruzijce za državni udar krajem godine

Služba državne sigurnosti Gruzije saopćila je da su trojica srpskih državljana koji su posjetili Gruziju krajem septembra održali obuku...