- Advertisement -

Efendić o političkoj krizi: Ministar sigurnosti u ovakvoj situaciji više od mjesec dana spava

Preporučujemo

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH), Semir Efendić govorio je o političkoj krizi u našoj državi na Skupštini gradske organizacije Stranke za Bosnu i Hercegovinu Zenica.

Kako je kazao građani su zabrinuti i zbunjeni, a ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić se u ovakvoj situaciji uopšte ne oglašava.

– Veliki broj građana BiH je zabrinut trenutnom situacijom, zabrinut je blokadom vlasti na nivou FBiH, zabrinut je blokadom rada državnih institucija, različitim provokacijama koje dolaze iz manjeg bh. entiteta, jednim pokušajem da se reforme vrate nazad, da se neki zakoni koji su ranije doneseni ponište, da se vrate nadležnosti na nivo manjeg bh. entiteta. Puno građana pita hoće li biti rata, da li je situacija toliko opasna. Mediji prenose različite špekulacije, a u svoj toj nervozi pojavljuju se grupe i pojedinci koji bi da nude neka rješenja, da daju neke prijedloge. Neki skupljaju članove, neki se postrojavaju, svašta se dešava i prirodno je da su građani zabrinuti. Najveći razlog za to je loše snalaženje onih koji su dobili vlast i koji bi trebalo da upravljaju. Ako je neko čuo da se negdje zadnjih mjesec dana pojavio ili nešto rekao ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić neka mi to kaže. Ja nisam vidio, ni čuo. Dakle, ministar sigurnosti u ovakvoj situaciji više od mjesec dana spava – rekao je Efendić.

Dodao je kako je ministar Cikotić do sada trebao organizovati ministre unutrašnjih poslova entiteta, kantona, te razmotriti situaciju sigurnosti u vezi sa provokacijama na nacionalnoj osnovi koje se dešavaju u različitim krajevima.

– Ništa se to, dakle, ne dešava. Mi smo nakon sjednice Predsjedništva 24. decembra prošle godine pozvali političke stranke koje su formirale Vijeće ministara na nivou BiH da sjednu i razgovaraju o ovoj situaciji, da traže rješenje. Kada su se uspjeli dogovoriti da formiraju Vijeće ministara, da imenuju ministre i kad ti ministri sjede i primaju platu, neka sjednu i razgovaraju o situaciji koja je alarmantna – poručio je Efendić.

Pročitajte:  Općina Novi Grad: Potpisan ugovor u vrijednosti od 485.000 KM za izgradnju oborinske odvodnje u Ranovačkoj ulici u naselju Dobroševići

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Pogledajte kako je Konaković u delirijumu napadao SDP i SBB za izdaju države i crtanje podjela na maramicama u Beogradu (VIDEO)

Jučer je službeno priopćeno da će Denis Bećirović biti kandidat sedam stranaka za poziciju člana Predsjedništva BiH. Iza Bećirevićeve...